Top 3 sfaturi pentru alegerea unui gard grădină

Categorie:

Curtea ta va arăta incomplet fără adăugarea unui gard grădină. Însă, de cele mai multe ori e dificil să alegi varianta potrivită nevoilor tale. Pe piață există numeroase opțiuni, însă nu toate garantează standarde înalte de calitate, siguranță și mai ales funcționalitate. Tocmai de aceea, e recomandat să analizezi cu atenție fiecare detaliu înainte de a lua o decizie. Numai așa te vei asigura că vei avea parte de rezultatele așteptate.

edan cohen XekGUfIvCKY unsplash

Iată top 3 sfaturi care te vor ajuta să alegi gardul ideal pentru grădina ta:

  1. Materialele din care este realizat se numără printre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont. Nu te rezuma doar la valoarea sumelor pe care le vei cheltui. Până la urmă, calitatea este cea mai profitabilă investiție, care îți oferă șansa de a te bucura de rezultate de succes. Încearcă să te orientezi către opțiuni certificate și recunoscute pentru caracteristicile durabile excelente. E important ca gardul să reziste fenomenelor meteorologice extreme sau factorilor de coroziune. O variantă de calitate superioară nu se va degrada în timp și nici nu va necesita modificări constante. Lemnul compozit este o alternativă din ce în ce mai utilizată în industrie. Este versatil, ușor de montat, rezistent și oferă o estetică deosebită.
  2. Gândește-te și la scopul pentru care instalezi gardul. Grădina este locul practic, pe care îl poți utiliza pentru a cultiva diverse plante. Aici te poți retrage, de asemenea, și în cazul în care vrei să te relaxezi după zilele obositoare de muncă. Poți alege un gard lemn în funcție de ceea ce îți propui să creezi din spațiul exterior.
  3. Aspectul estetic este un punct la fel de important. Încearcă să alegi un gard care să se potrivească personalității tale. Dacă îți dorești să impresionezi, poți opta pentru garduri moderne, cu linii perfect drepte și finisaje delicate. În cazul în care vrei ca grădina ta să devină un colț de rai poți opta pentru variantele rustice, calde și familiare.

meritt thomas AYCA7N oPtU unsplash

Cum poți monta eficient un gard grădină?

Dacă ai găsit într-un final gardul ideal, va trebui să treci la pasul următor și anume montarea. Etapele diferă în funcție de materialele pe care le-ai ales, însă, există câteva reguli pe care ar trebui să le respecți, indiferent de situație. Printre ele se numără:

–                     Măsoară cu atenție spațiul avut la dispoziție în exteriorul curții. Ia în calcul, de asemenea, rolul pe care îl prezintă grădina și activitățile pe care va trebui să le desfășori acolo. Acordă atenție fiecărui detaliu pentru că orice greșeală poate afecta caracteristicile rezultatului final.

–                     Mai apoi, va fi nevoie îndepărtezi de pe suprafața de lucru deșeurile sau obiectele nefolositoare. Pentru un plus de confort poți marca zonele în care va trebui să instalezi stâlpii. Gândește-te, de asemenea, la căile de acces ale gardului. Privește totul în ansamblu și vezi dacă poți realiza cu ușurință toate activitățile.

–                     Urmează săparea fundației. Este recomandată o adâncime de aproximativ 50 de cm.

–                     Instalează stâlpii de susținere și toarnă fundația gardului. Opțiunile din beton rezistă cu succes odată cu trecerea timpului, tocmai de aceea sunt recomandate în asemenea situații.

–                     Dacă ai optat pentru gard curte cu plasă, vei avea nevoie și de mănuși, cuie și ciocan. Cu ajutorul lor vei putea fixa cu succes plasa pe stâlpi, fără a interveni probleme tehnice.

–                     Fixează materialele și ridică cu grijă gardul. Dacă apar zone inestetice sau zgârieturi le poți remedia cu succes în ultima etapă a procesului de montare.

–                     În cazul în care este necesar poți adăuga accesorii diverse precum încuietori sau obiecte decorative. Poți opta pentru variante care să se asorteze cu peisajul exterior sau care să inspire armonie vizuală, liniște sufletească și echilibru. Dacă folosești grădina pentru a cultiva fructe și legume poți adăuga elemente estetice jucăușe. Piticii de grădină sau sculpturile diverse te vor ajuta să colorezi inedit grădina. Cel mai important este să te regăsești în design-ul general și să te simți extraordinar.

randy fath 07dDz PI05k unsplash

Însă, unul dintre cele mai semnificative lucruri când vine vorba de procesul de montare a gardului este vremea. Încearcă să te orientezi către zilele însorite de vară sau primăvară, pentru a te asigura că poți duce la bun sfârșit fiecare etapă. În cazul în care simți că nu te descurci poți opta pentru serviciile unei firme specializate. Nimic nu se compară cu avantajele pe care le oferă profesioniștii în domeniu. Ei te vor ajuta să montezi cu ușurință gardul, fără a interveni situații neașteptate.

Nu uita, totuși, să urmezi sfaturile de mai sus pentru a alege gard grădină care îndeplinește întocmai cerințele tale. Analizează caracteristicile materialului și alege stilul care ți se potrivește cel mai bine. E important să te bucuri de un spațiu exterior echilibrat din punct de vedere estetic.

Mizează întotdeauna pe calitate și bucură-te de avantajele numeroase pe care le prezintă variantele premium!

Sursă fotografii: Unsplash.com

Produse recomandate pentru proiectele prezentate mai sus:

vidaxl.ro


gradina

Panou Gard de gradina 180 x 180


gradina

Poarta de gradina 100 x 150


gradina

Sipci de gard, 30buc

 

Citește mai multe

Alte articole interesante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.