Mica ta grădină de la oraș – Ghid pas cu pas

Categorie:

Datorită urbanizării, tot mai mulți oameni se mută de la țară la oraș. Din cauza lipsei de spațiu, apartamentele devin populare în zonele urbane, deoarece găzduiesc mai mulți oameni într-un spațiu relativ mai mic. Oamenii încep să se simtă deconectați de natură, datorită programelor lor prea aglomerate. Grădinile pe acoperiș sau pe balcon sunt modalitatea ideală de a intra în contact cu natura în mediul urban de astăzi, unde avem un spațiu limitat pentru grădinăritul nostru.

Dacă locuiți într-un apartament sau într-o casă fără curte, vă puteți amenaja o grădină în propriul balcon. Puteți cultiva propriile legume, dar și flori atractive. De asemenea, nu este atât de dificil pe cât vă puteți imagina! Grădinăritul este cu adevărat terapeutic. Vă puteți reduce tensiunea și anxietatea lucrând în grădină, doar 30 de minute. Majoritatea persoanelor doresc să aibă o grădină, dar nu sunt siguri de unde să înceapă.

Terasele primesc multă lumină solară. Grădinile din balcon sunt simplu de gestionat și ideale pentru plantarea unui pat de flori și cultivarea legumelor. Dacă nu doriți să cultivați legume, puteți doar să creați un peisaj verde exotic cu plante și flori.

Prin acest articol vă putem ajut pas cu pas în crearea unei grădini de vis !

senior woman having relax home balcony with book reading activity adult attractive female people enjoying quiet lifestyle outdoor scaled
Femeie în vârstă care se relaxează la balconul de acasă cu o carte – activitate de lectură pentru femei adulte atractive care se bucură de un stil de viață liniștit în aer liber.

Beneficiile de a avea o grădină la oraș:

  • Te face mai fericit prin reducerea tensiunii și a anxietății.
  • Îți menții legătura cu natura.
  • Vă mențineți sănătatea sub control oferindu-vă un aer proaspăt.
  • ajută la răcirea aerului din jurul casei/apartamentului. prin absorbția dioxidului de carbon.Puteți folosi zona de grădină ori de câte ori aveți timp liber cu familia, în special cu copiii. Proprietatea dvs. arată mai bine și, ca rezultat, valorează mai mult. Legumele proaspete, delicioase și organice pot fi obținute dacă le cultivați singur, deoarece le lipsesc substanțele chimice și pesticidele și, prin urmare, au un gust mai bun și sunt mai sănătoase.

Iată pașii pentru crearea unei grădini pe balcon/terasă:

  1. Noțiuni introductive:
    Deoarece plantele cântăresc mult, asigurați-vă că, clădirea dvs. poate suporta greutatea adăugată. Asigurați-vă că placa de acoperiș este impermeabilă și în stare bună. Pentru a preveni scurgerile ulterioare, hidroizolarea trebuie făcută din nou.
    Dacă vreți să realizați o grădină obișnuită cu ghivece, nu sunt necesare eforturi suplimentare. Asigurați drenaj pentru apă suplimentară care iese prin ghivece. Este important să stabiliți o sursă de apă pentru udarea grădinii dvs. de pe terasă. Sursa de apă trebuie sa fie lângă terasa dumneavoastra; altfel ar deveni o sarcină plictisitoare să udăm plantele.
  2. Planificați amenajarea grădinii:
    Poziționarea diferitelor ghivece și zona destinată activităților de agrement trebuie aranjate cu grijă. Utilizarea eficientă a spațiului oferit este esențială deoarece grădinile de pe balcon/terasă au mai puțin spațiu decât o grădină obișnuită. Examinați locurile care sunt umbrite și cele care experimentează cea mai mare expunere la soare în timpul zilei.

    beautiful view from window with blooming flowers balcony garden nature ecology home scaled
    Vedere frumoasă de la fereastră cu flori înflorite în grădina balconului, conceptul părinților plantelor, grădinărit acasă, mediu verde, natură și ecologie acasă
  3. Alegeți plantele pentru grădina dvs:
    Alegerea plantelor pentru grădină, este un pas foarte interesant. Există multe tipuri diferite de plante, totuși plantele cu rădăcini fibre sunt recomandate mai presus de cele cu rădăcini adânci, deoarece necesită o adâncime mai mare a solului și, în consecință, mai multă greutate. Alegeți plante în funcție de umbra pe care o primește balconul/terasa dvs. Puneți în umbră plante slabe care nu au nevoie de atâta lumină. Plantele care au nevoie de multă lumină solară trebuie să fie plantate în locuri care nu sunt umbrite.
  4. Când plantați semințele, alegeți solul și recipientele ideale:
    Solul trebuie ales ținând cont de plante. În ghivece trebuie adăugat diverse tipuri de pământ în funcție de diferitele plante alese. Aceste grădini necesită ghivece sau alte recipiente pentru plante. În funcție de nevoi, poți folosi vase de ciment sau faianță. Puteți obține spalier pentru plante târâtoare, care va ajuta la grădinăritul vertical. În plus, puteți agăța câteva plante cu flori în miniatură pentru a vă înfrumuseța grădina de pe terasă.
  5. Puneți piesele împreună și începeți grădinăritul:
    Acum că aveți toate plantele și recipientele necesare, le puteți pune împreună și puteți începe grădinăritul. Puneți semințele în gazon sau în ghivece și udați-le regulat. În plus, puteți adăuga o mică măsuță cu scaune, pentru a vă bucura de atmosfera liniștită.
woman gardener home apron gloves with growing plants house balcony watering using spray scaled
Grădinăreasa udă plantele în creștere de pe balconul casei.

Cu acești pași simpli, îți poți amenaja grădina chiar și la oraș. Cel mai bine este să începeți cu un număr mic de plante și apoi să le creșteți după cum este necesar. Sunt oferite numeroase servicii de expertiză care ajută la înființarea unei grădini pe balcon/terasă. Aceste grădini trebuie întreținute și îngrijite corespunzător. Plantele necesită udare frecventă și protecție împotriva viermilor și a insectelor.

balcony view autumn garden with golden trees scaled
Balcon cu vedere la grădina de toamnă cu copaci aurii.

Citește mai multe

Alte articole interesante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.